Oi joulu, vuodenvaihde ja yltäkylläisyys. Saattaa olla itsekidutusta alkaa laskea, kuinka paljon rahaa oikeastaan menikin kaikkiin ruokiin, juomiin ja joululahjoihin. Puhumattakaan niistä pikkujouluista ja aamuyön taksimatkoista. Joten ei mennä niihin. Nenän valkaisun lisäksi voi kuitenkin tuntua hyvältä ajatukselta kiristää myös kukkaron nyörejä. Listasimme viisi parasta vinkkiä rahan säästämiseen.

    • Jätä ostamatta kaikki ne detox-kuurit, laihdutuspillerit ja kuntosalikortit, joita lehdet ja televisiomainokset tuputtavat kevyempään tammikuuhun, mikäli ne jäivät viimekin vuonna käyttämättä. Perusasiat ratkaisevat eli enemmän kasviksia ja nauti välillä raikkaasta ulkoilmasta. Kotonakin voi jumppailla!
    • Tammikuu on hyvää aikaa suunnitella loppuvuotta. Budjetoi ennakkoon suuremmat hankinnat ja mieti, missä asioissa voisit säästää. Maksatko turhista jäsenyyksistä? Entä voisiko sähkö- tai vesilaskua kaventaa? Muista myös että eri palveluntarjoajia kannattaa välillä kilpailuttaa. Saisiko vakuutuksen toiselta yhtiöltä halvemmalla?
    • Aloita uusi vuosi käymällä läpi turha romu kaapeista. Myy vanhat vaatteet ja hyväkuntoiset käyttöesineet Tori.fi -sivustolla. Oletko kokeillut kierrätysryhmiä Facebookissa? Siivoustalkoissa saattaa löytyä myös paljon tavaraa, jota et edes muistanut omistavasi. "Uusia" hyödykkeitä omasta takaa!
    • Kaikkea ei tarvitse myydä pois, sillä vuokraaminen on tehty helpoksi. Friday Flatsissa voit helposti vuokrata oman kotisi vaikka viikonlopuksi, kun olet itse poissa. RidenRent on sen sijaan se paikka, jossa voit tienata omalla autollasi tai moottoripyörälläsi. Jos autosi on käyttämättä esimerkiksi kerrankin viikossa ja päivähinta autollesi on 100 euroa, se tekee jo yli 5000 euroa lisätienestiä. Periaatteessa tekemättä yhtään mitään.
    • Sijoita parempaan jääkaappiin. Tämä investointi säästää sinut pilaantuneelta ruoalta, kun saatat jopa kaksinkertaistaa ruokien säilymisajan. Tiesitkö että uusimmissa jääkaappi-pakastimisissa on omat lokerot esimerkiksi lihalle ja kalalle sekä vihanneksille? Näin kaikki tuotteet voidaan säilyttää juuri niille optimaalisilla lämpötiloilla.