Suomen talous

 

Vertaisvuokraus tarjoaa helpon lisätienestimahdollisuuden jokaiselle asunnonomistajalle. Kyse voi olla joko omistusasunnosta tai vuokra-asunnosta, jolle on sovittu vuokranantajan kanssa edelleenvuokrausoikeus.

”Vertaisvuokrauksessa on monia hyötyjä. Lähtiessään nyt vaikka syyslomalle tai viikonloppureissulle sukulaisten luo kuka tahansa voi laittaa oman kotinsa Friday Flats-palvelun kautta vuokralle. Toisaalta matkailijat Suomesta tai ulkomailta saavat enemmän valinnanvaraa yöpymiskohteiden suhteen. Esimerkiksi perheiden on miellyttävämpää majoittua omakotitalossa kuin hotellihuoneessa ja onhan kyseessä taloudellinenkin säästö”, Friday Flatsin projektinjohtaja Veli-Pekka Pulkkinen kommentoi.

Yhteiskunnallinen vaikutus

Vertaisvuokrauksen hyödyt eivät rajoitu pelkästään yksityisten kuluttajien matkustusvaihtoehtojen tai ansaintakeinojen lisäämiseen. Ilmiötä voidaankin tarkastella yhteiskunnallisella tasolla.

"Vertaisvuokrauksen kautta yksityiset ihmiset voivat vahvistaa Suomen majoitusmarkkinaa ja vahvistaa näin matkailun asemaa. ”Mitä enemmän matkailijoita saamme Suomeen, sitä enemmän voimme myös kehittää lisäpalveluja kuten ravintolapalveluita majoituksen ympärille”, selittää Pulkkinen.

Myös erilaiset työprojektit tuovat suuria majoitustarpeita Suomeen ja pienemmillä paikkakunnilla näihin on vaikea vastata ilman yksityisten asunnonomistajien talkoohenkeä. ”Esimerkiksi Äänekosken ydinvoimalahankkeen takia alueen majoituskapasiteetti oli tiukilla. Olikin tärkeää saada paikallisia ymmärtämään, että myös he voivat toimia omalla kodillaan tai mökillään majoituksentarjoajina ja saada näin itsekin rahallista hyötyä”, Pulkkinen kertoo.

Samankaltainen tilanne toteutunee myös Turun telakalla, sillä mikäli urakat toteutuvat aiesopimusten mukaisesti, töitä riittää ainakin vuoteen 2024. Telakka ja sen alihankintaverkosto työllistävät Turun seudulla noin 10 000 ihmistä.

 

Kokeile vertaisvuokrausta täältä.

 

Haluaisitko tietää, miten voit vuokrata kotiasi, kun olet poissa?

Jätä sähköpostisi ja kerromme sinulle:

  • Miksi sinun kannattaisi kokeilla lyhytaikaisvuokrausta
  • Miten voit tehdä rahaa asunnollasi
  • Kuinka paljon voisit tienata


Kiitos, lähetimme sinulle sähköpostia!

Pyytäisimme sinua vastaamaan vielä lyhyeen kyselyyn, jotta voimme tarjota sinulle parhaat vinkit lisätulojen tienaamiseen asunnollasi.

Nimi

Millaisen asunnon voisit vuokrata?

Mikä kuvaa sinua ja asuntoa parhaiten?

Haluan: