Helsingin Sanomat kertoo, kuinka Mersu-rakentaja Tolkkinen aloitti työt Valmet Automotiven tehtaalla pari viikkoa sitten. "Vuokra-asunnot ovat Uudessakaupungissa kiven alla, joten Tolkkinen joutui asumaan aluksi soluasunnossa kahden muun miehen kanssa." (HS 10/2016)

1477372713687Kuva julkaistu Helsingin Sanomien artikkelissa 26.10.2016

 

Asuntojen puute todellinen 

Uusikaupunki ei ole ainoa pikkukaupunki, joka kärsii tehdasprojektien synnyttämästä asuntopulasta. Äänekosken biotuotetehtaan rakentaminen aiheutti viime keväänä vastaavia haasteita. Forenomin projektimyynnistä vastaava Ville Kämäräinen kommentoi:

 

"Projektimajoitus etenkin pienillä paikkakunnilla on haastavaa, sillä majoituspaikkoja ei juuri ole. Uuden rakentaminen veisi aikaa ja rahaa, ja projektin loppumisen jälkeen tiloille täytyisi pystyä löytämään uusi käyttötarkoitus. Tilapäisten ratkaisujen löytäminen onkin tehokkainta." 

 

ville-kopio

Forenomin Ville Kämäräinen Äänekoskella kertomassa paikallisille asunnon vuokraukseen liittyvistä mahdollisuuksista (kevät 2016)

 

Yksityisten asunnot joustava tapa majoittaa projektien työntekijät 

Koska kiinteää majoituskapasiteettia on rajallisesti, on järkevää kerätä kaikki "hukkakapasiteetti" yhteen. Ihmisillä on paljon kesämökkejä, sijoitusasuntoja ja omia koteja, jotka ovat osan ajasta tyhjillään. Nämä kohteet kannattaakin ilmoittaa työntekijöiden käyttöön Forenomille. Heidän palveluunsa pystyy tekemään 10 minuutissa oman asuntoilmoituksen, johon sitten merkitään ne päivät, jolloin asunto on vuokrattavissa. Rahaliikenne on turvallista ja kaikki viestintä tapahtuu kätevästi verkkosivun kautta. Asunnonomistajat voivat myös sopia menettelystä, jossa heidän ei tarvitse vastaanottaa majoittujaa itse tai huolehtia siivouksesta. Tämä sopii esimerkiksi niille, joilla ei ole ylimääräistä aikaa tai he eivät asu kohteen lähistöllä.

 

ff

Forenom Äänekoskella etsimässä biotuotetehtaan työtekijöille majoitusta (kevät 2016)

 

Haluaisitko tietää, miten voit vuokrata kotiasi, kun olet poissa?

Jätä sähköpostisi ja kerromme sinulle:

  • Miksi sinun kannattaisi kokeilla lyhytaikaisvuokrausta
  • Miten voit tehdä rahaa asunnollasi
  • Kuinka paljon voisit tienata


Kiitos, lähetimme sinulle sähköpostia!

Pyytäisimme sinua vastaamaan vielä lyhyeen kyselyyn, jotta voimme tarjota sinulle parhaat vinkit lisätulojen tienaamiseen asunnollasi.

Nimi

Millaisen asunnon voisit vuokrata?

Mikä kuvaa sinua ja asuntoa parhaiten?

Haluan: