Yle raportoi tuoreessa artikkelissaan, kuinka taloyhtiö ei voi kieltää asunnon vuokraamista matkailijalle. Oman asunnon vuokraaminen turisteille on yleistynyt ja sitä voi tehdä erilaisten nettisivujen, kuten Airbnb tai Friday Flats, kautta.

"Vuokrasopimus on ainoa, missä kielto voi tulla. Siinä tapauksessa asuntoa ei saa luovuttaa muille väliaikaiseenkaan käyttöön. Sen sijaan alivuokraaminen on ihan sallittua myös vuokrasuhteessa eli osan huoneistosta saa kuitenkin luovuttaa myös tällaiseen käyttöön", kommentoi Isännöintiliiton johtaja Marjut Joensuu.

Avainturvallisuus pysyy kunnossa, kun majoittaja huolehtii siitä, missä ja miten avain luovutetaan ja se vielä palautetaankin. Ovikoodeja annetaan myös muuten esimerkiksi sukulaisille ja vieraille, muistuttaa Joensuu.

"Jos kyse on vesilaskuista ja siitä, miten vieraiden vedenkulutuksesta maksetaan, niin silloinhan omistaja ei itse käytä vettä, vaan vieraat käyttävät. Jos majoitustoiminta on pienimuotoista ja lyhytkestoista, vedenkulutus ei merkittävästi muutu. Joka tapauksessa kaikilla ihmisillä käy vieraita eikä vieraiden vedenkulutuksesta laskuteta, se on ihan normaalia asumista taloyhtiössä."