Vertaisvuokraus puhututtaa: voiko vuokralainen kutsua turistin kotiinsa? Jos kyseessä on yksi huone tai osa asunnosta, tätä ei voida kieltää vuokrasopimuksessa. Mikäli kyseessä on kuitenkin koko asunto, tarvitaan lupa vuokranantajalta.

Suomen Vuokranantajien neuvontalakimies Ville Hopsu kirjoittaa vuokratun asunnon edelleenluovutuksesta"Pääsääntöisesti vuokratussa huoneistossa asuu vuokrasopimuksen allekirjoittanut vuokralainen. Joskus kuitenkin saattaa tulla tilanne, että huoneisto luovutetaan kolmannen henkilön käyttöön. On vuokranantajan ja vuokralaisen etu tietää ja erottaa erilaiset tilanteet toisistaan turhien väärinymmärrysten syntymiseksi." (Kiinteistölehti 20/09/2016)

Hopsu määrittelee, mitä eroa on alivuokrauksella, jälleenvuokrauksella, väliaikaisella luovuttamisella sekä Airbnb:n tai Friday Flatsin kautta harjoitetulla vertaisvuokrauksella. 

Vertaisvuokraus on huoneiston lyhytaikaista vuokrausta, jossa luovutetaan koko huoneisto tai sen osa toisen käytettäväksi. Lyhytaikainen vuokraus voi olla osakkeenomistajan tai vuokralaisen harjoittamaa vuokraustoimintaa.  Vuokralaisen vuokratessa huoneistoa Airbnb:n tai Friday Flatsin kautta tulee vuokralaisen huolehtia siitä, että vuokralaisella on vuokranantajan lupa jälleenvuokraukseen (eli koko huoneiston vuokraukseen). Alivuokraus eli yhden huoneen vuokraaminen on sallittua eikä sitä voida kieltää vuokrasopimuksessa.