Lonely Planet on valinnut Suomen kolmanneksi parhaaksi matkakohteeksi vuodelle 2017. Kun tähän lisätään se, että Lappiin avataan lukuisia uusia lentoreittejä, voimme odottaa varsin vilkasta matkailusesonkia. 

Kuka majoittaa turistit? 

Vilkastumassa oleva Suomen matkailu herättää kysymyksen majoituskapasiteetin riittävyydestä. Toimitusjohtaja Jouni Palosaari kommentoikin taannoin Helsingin Sanomille:

”Ennakkomyynti käy hyvin, mutta ongelma on se, että kun tulee uusia toimijoita  Euroopasta ja Aasiasta, niin meillä tulee jo pulaa hotellikapasiteetista. Matkanjärjestäjät  haluavat kiintiöitä ja meillä ei ole välttämättä antaa niin paljon kuin he haluavat."

Mikäli emme pysty majoittamaan turisteja riittävällä volyymilla, emme myöskään pysty hyödyntämään täysin piikkiä matkailussa. Hotelleja ei ehditä rakentaa riittävän nopealla aikataululla, joten yhä tärkeämmäksi nousee yksityisen majoituksen mahdollistaminen.

Majoita turisti kotiisi tai mökillesi 

Nykyään jokaisen on mahdollista auttaa #suominousuun matkailun avulla, sillä vuokraussivustot hoitavat markkinoinnin ja rahaliikenteen. Asunnonomistaja voi ilmoittaa saatavuuskalenterissa turisteille ne päivät, jolloin asuntoa voi vuokrata. Kyseessä voi olla siis esimerkiksi oma lomamatka tai viikonloppu ystävän luona kylässä. Friday Flatsin johtaja Veli-Pekka Pulkkinen kommentoi:

"Yksityisten lomamökkien ja kotien vuokrauksella turisteille voidaan tarjota ennennäkemättömiä kokemuksia, autenttisessa ympäristössä. Suomalaiselle oma sauna tai pihassa seisova palju ei välttämättä enää ole hätkähdyttävä asia, mutta ulkomaiselle kävijälle nämä ovat korkeatasoista luksusta. Meidän ei pitäisi aliarvioida kotiemme arvoa."

Vuokrausprosessin ulkoistaminen 

Oman kodin vuokraaminen viikonlopuksi silloin tällöin ei ole iso vaiva. Mikäli vuokraustoimintaa halutaan kuitenkin harjoittaa säännöllisemmin, tehostavat erilaiset lisäpalvelut toimintaa. Esimerkiksi R-kioskin avaintenluovutuspalvelu maksaa vain viisi euroa; Asunnon omistaja voi jättää avaimen säilytykseen ja vieras voi noutaa sen hänelle sopivana aikana. Näin aikatauluja ei tarvitse sovitella yhteen.

Friday Flatsin Premium-mallin myötä asunnonomistaja voi ulkoistaa koko vuokrausprosessin. Friday Flats etsii majoittujat, siivoaa kohteen ja luovuttaa avaimen. Ammattimainen toiminta mahdollistaa myös korkeamman käyttöasteen - asunto saadaan todennäköisemmin "myytyä täyteen", kun sitä kaupataan jo olemassaolevalle Forenomin asiakaskunnalle.

 

Friday Flats Premium

Lue tästä uusi artikkeli siitä miten Premium-malli tekee vertaisvuokrauksesta helpompaa kuin koskaan.

Friday Flats on Forenomin omistama verkkopalvelu, jonka kautta yksityiset ihmiset voivat vuokrata koteja toisilleen. Itsenäisen mallin lisäksi yritys tarjoaa Premium-mallia, jossa vuokraustoiminta ulkoistetaan, niin että Forenomin ammattilaiset huolehtivat asunnon siivouksesta, avaintenluovutuksesta sekä myynnistä.