Yksi yleisimmistä kysymyksistä vertaisvuokrauksessa liittyy arvonlisäveron maksamiseen. "Jos vuokraan omaa kotiani turistille, onko se ALV:n alaista tuloa?"

 

  • Kun on kyse oman kodin vuokraamisesta, jossa asuu itse suurimman osan ajasta - ALV:sta ei tarvitse huolehtia. (Tämän hetkinen tieto. Verottajan viimeisimmät ohjeet kannattaa tarkastaa osoitteesta vero.fi)
  • Sijoitusasunnon osalta vuokraamisen ja majoitustoiminnan raja on verottajan ohjeiden mukaan tulkinnanvarainen ja se riippuu toiminnan pääasiallisesta luonteesta. Yksittäinen lyhytaikainen vuokraus Friday Flatsissa ei saa aikaan alv-velvollisuutta. Säännöllisesti Friday Flatsissa sijoitusasuntoa vuokraavan kannattaa varmistaa mahdollinen ALV-velvollisuus verohallinnosta.
  • Premium-asiakkaidemme ei tarvitse koskaan huolehtia ALV:sta, sillä tällöin Friday Flats vastaa majoituspalvelun tarjoamisesta. Friday Flats huolehtii majoitustoimintaa koskevan ALV:n tilityksistä ja asunnonomistaja  saa tavallista vuokratuloa.

Haluaisitko tietää, miten voit vuokrata kotiasi, kun olet poissa?

Jätä sähköpostisi ja kerromme sinulle:

  • Miksi sinun kannattaisi kokeilla lyhytaikaisvuokrausta
  • Miten voit tehdä rahaa asunnollasi
  • Kuinka paljon voisit tienata


Kiitos, lähetimme sinulle sähköpostia!

Pyytäisimme sinua vastaamaan vielä lyhyeen kyselyyn, jotta voimme tarjota sinulle parhaat vinkit lisätulojen tienaamiseen asunnollasi.

Nimi

Millaisen asunnon voisit vuokrata?

Mikä kuvaa sinua ja asuntoa parhaiten?

Haluan: