Et ole yksin. Suomen Kiinteistöliiton julkaisema Asumismenot 2016 -tutkimus osoittaa, että asuminen on selvästi kalleinta ja asumismenojen kasvu nopeinta pääkaupunkiseudulla. (Yle 8/2016) Seuraavaksi kalleinta asuminen on Tampereella, Turussa, Porvoossa ja Hämeenlinnassa. 

Mikäli et ole muuttamassa Kouvolaan tai Kotkaan, missä asuminen on edullisinta, eivät asumismenosi tule todennäköisesti pienentymään tulevaisuudessa. Vaikka palkkasi olisi keskitasoinen, saattaa asuminen lohkaista siitä jopa puolet. Mikä siis neuvoksi, jos mielit löyhempää budjettia vaikka ensi kesän lomareissulle?

Asunnollasi rahaa 

Töitä voi tehdä aina lisää, mutta kun pitäisi nukkuakin jossakin välissä, saattavat realiteetit iskeä vasten kasvoja. Onkin hyvä miettiä keinoja, joilla tehdä rahaa, ilman että niihin tarvii investoida aikaa tai energiaa. Säästäminen turhissa menoissa on yksi tapa, vaikkakaan se ei kulje käsi kädessä nykyajan kulutustrendin kanssa. Oletko tullut ajatelleeksi, että jakamalla hyödykkeitä voisit kasvattaa säännöllisesti tulojasi? Suurimmalla osalla meistä on koti, jota voidaan vuokrata paikkakunnalle matkaaville turisteille tai työmatkalaisille. Myös vuokra-asuntoa voidaan laillisesti alivuokrata ja usein jälleenvuokraamiseenkin saadaan vuokranantajan lupa.

Mitä tarkoittaa käytännössä? 

Olemme väistämättä välillä poissa kotoa. Työmatkat, viikonloput ystävän tai sukulaisen luona kylässä, lomareissut tai esimerkiksi urheilutapahtumat ajavat meitä toisinaan majoittumaan muualle. Lähtökohtaisesti jätämme jälkeemme tyhjän asunnon. Tämä on yhtälailla hyödykkeiden hukkakäyttöä kuin vaikka jääkaappi täynnä pilaantunutta ruokaa. Mikset jakaisi muiden käyttöön jotakin sellaista, mitä et itse joka hetki tarvitse?

Friday Flats 

Friday Flats tekee oman kodin vuokraamisesta helppoa. Voit tehdä Premium-sopimuksen niin, että aina kun olet poissa, ilmoitat siitä etukäteen ja Friday Flats majoittaa luoksesi vieraan. Asuntosi siivotaan ennen ja jälkeen majoituksen - toisin sanoen saatat päästä takaisin puhtaampaan kotiin kuin mitä se lähtiessäsi oli.

Katso tästä tuore artikkeli siitä mikä Friday Flats on ja paljonko sillä voi tienata.

Mikäli saattaisit olla kiinnostunut asuntosi vuokraamisesta, tilaa alta uusimmat blogimme ja pysy ajantasaisena siitä, mitä matkailun alalla tapahtuu. 

Haluaisitko tietää, miten voit vuokrata kotiasi, kun olet poissa?

Jätä sähköpostisi ja kerromme sinulle:

  • Miksi sinun kannattaisi kokeilla lyhytaikaisvuokrausta
  • Miten voit tehdä rahaa asunnollasi
  • Kuinka paljon voisit tienata


Kiitos, lähetimme sinulle sähköpostia!

Pyytäisimme sinua vastaamaan vielä lyhyeen kyselyyn, jotta voimme tarjota sinulle parhaat vinkit lisätulojen tienaamiseen asunnollasi.

Nimi

Millaisen asunnon voisit vuokrata?

Mikä kuvaa sinua ja asuntoa parhaiten?

Haluan: