Ennen ensimmäistä majoituskokemusta voi olla stressaavaa miettiä, miten asunto tulisi valmistella Friday Flats- majoittujaa varten. Poimi tästä ammattimaiset vinkit siivoukseen, jotta vieraasi majoittuu luonasi toisenkin kerran!

1. Tuoksu kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.

Kuten ihmisten tapaamisessa, myös asunnon ensivaikutelmassa tuoksu on ratkaisevassa roolissa. Muista pestä imuroinnin jälkeen lattiat ja pyyhkiä pölyt huolellisesti. Asunto kannattaa myös tuulettaa, jotta vieraasi on miellyttävää saapua. Mikäli käytät huonetuoksuja, muista valita mahdollisimman mieto tuoksu, sillä kovista allergioista tai astmasta kärsivät ihmiset saattavat reagoida niihin herkästi. Helppo keino on laittaa imurin pölypussiin vaniljasokeria, joka levittyy sieltä imuroidessa huoneisiin. Huoneen raikkautta voi lisätä myös visuaalisesti - jätä verhot auki ja sälekaihtimet raolleen, jotta valo saa tulvia asuntoosi. Jätä huonekalujen väliin riittävästi tilaa, jotta kokonaisuus ei tunnu ahtaalta.

lavender

2. Keittiö on kodin sydän. 

Keittiö kertoo paljon kodin tunnelmasta ja on esimerkiksi asuntokaupoissa yksi tärkeistä arvoa määrittävistä tekijöistä. Friday Flats- majoituksessa keittiön siisteys vaikuttaa paljon vieraasi viihtyvyyteen. Muista siis puhdistaa pesuallas, jääkaappi sekä roska-allas. Oma silmä saattaa turtua pinttyneeseen likaan, mutta ensimmäistä kertaa kodissasi vieraileva kiinnittää huomiota yksityiskohtiin paljon tarkemmin. Kannattaa käydä läpi huolellisesti kaikki kosketuspinnat - esimerkiksi ovenkahvoihin, valokatkaisimiin, kaappien kädensijoihin ja tuolien selkämyksiin tarttuu helposti käsistä tahroja. Mieti haluatko muistaa vierastasi tervetuliaislahjalla: kahvipaketti, hedelmäkori tai suklaarasia tuo varmasti hymyn huulille!

3. Tee olohuoneestasi vierasystävällinen. 

Teknologia on viimeinen asia, jonka kanssa majoittuja haluaa tuskastella lomallaan. Jätä siis selkeät itsekirjoitetut ohjeet esimerkiksi TV:n ja DVD- soittimen käyttöön. Kuvat helpottavat usein ymmärtämistä. Muistathan myös, että vieraan ei ole miellyttävää kävellä olohuoneeseen, jonka sohva näyttää siltä, että joku on juuri herännyt päiväuniltaan. Nosta siis tyynyjä niiden yläkulmista, jotta saat ne ryhdikkäiksi. Verhojen asettelulla on myös iso merkitys huoneen yleisilmeeseen: ruttuiset ja nurkkaan ahdetut verhot ahdistavat katsojaakin. Kerää turhat esineet talteen sohvapöydältä sekä muilta tasoilta. Näin vieraallesi jää enemmän tilaa omille tavaroilleen ja yleisilme avartuu.

4. Varmista vieraasi unen laatu. 

Kun vaihdat vierastasi varten puhtaat lakanat, kiinnitä erityistä huomiota esimerkiksi päiväpeiton ja koristetyynyjen asetteluun. Näin saat aikaan hotellimaisen vaikutelman ja voi olla hauska idea jättää karamelli tyynyn päälle, jotta vieraasi voi tuntea itsensä vieläkin tervetulleemmaksi. Tyhjennä yöpöydät, jotta vieraasi voi käyttää tilan haluamallaan tavalla. Riippuen majoituksen kestosta, kannattaa varmistaa, että vaatekaapissa tai esimerkiksi henkareissa on tilaa vieraasi vaatteille. Omat henkilökohtaiset tavarat on hyvä siivota suljettujen ovien taakse. Kurkista myös sängyn ja petauspatjan alle, ettei vieraasi tarvitse yllättyä eriparisukista tai muista löydöksistä.

5. Jätä aina WC-pöntön kansi kiinni. 

Oli kyseessä sitten kerrostaloyksiön ahdas vessa tai omakotitalon hulppea kylpyhuone, sen siisteystaso on iso tekijä vieraasi viihtyvyyttä ajatellen. Siivouksen jälkeen kannattaa tarkastaa, että hanan juuri, alaosa ja suu ovat puhtaat, eikä esimerkiksi peilissä tai pesualtaassa ole roiskejälkiä. Ilmeen viimeistelet kiilloittamalla pinnat mikrokuitupyyhkeellä. Suihkun suuttimen reiät on hyvä puhdistaa kalkkisaostumista. Muista, että myös kaakelit ja niiden välit on hyvä aika ajoin putsata! Jätä majoittujaa varten tarkoittamasi tavarat esille, jotta niitä ei tarvitse lähteä etsimään kaapeista. Esimerkiksi silitysrauta- ja lauta sekä hiustenkuivain ovat useimmille tarpeellisia. Varmista myös, että siivoustarvikkeita sekä vessapaperia on varattu riittävästi. Näin majoittujan on mahdollista pitää paikat siistinä ja sinunkin työsi helpottuu majoittumisen jälkeen.

Haluaisitko tietää, miten voit vuokrata kotiasi, kun olet poissa?

Jätä sähköpostisi ja kerromme sinulle:

  • Miksi sinun kannattaisi kokeilla lyhytaikaisvuokrausta
  • Miten voit tehdä rahaa asunnollasi
  • Kuinka paljon voisit tienata


Kiitos, lähetimme sinulle sähköpostia!

Pyytäisimme sinua vastaamaan vielä lyhyeen kyselyyn, jotta voimme tarjota sinulle parhaat vinkit lisätulojen tienaamiseen asunnollasi.

Nimi

Millaisen asunnon voisit vuokrata?

Mikä kuvaa sinua ja asuntoa parhaiten?

Haluan: