Sijoitusasunnon ostaminen tarkoittaa yleensä sitä, että oman kotisi lisäksi ostat toisen asunnon, jonka vuokraat eteenpäin pitkäaikaiselle vuokralaiselle. Keräät näin maltillista kuukausittaista tuottoa ja riippuen asunnosta sekä markkinatilanteesta, saatat tehdä voittoa mikäli myyt sen tulevaisuudessa. Vertaisvuokraaminen on tuonut asuntosijoittamiseen kevyemmän vaihtoehdon: voit vuokrata omaa kotiasi eteenpäin silloin kun et itse ole kotona. Osa Friday Flats- käyttäjistäkin toimii kuitenkin astetta ammattimaisemmin - he saattavat ostaa omistusasunnon, jota käyttävät ainoastaan lyhytaikaisten vuokralaisten majoittamiseen. Miksi? Muutaman päivän majoittujista saa suhteessa korkeampaa voittoa.

Aloitamme tällä postauksella kolmiosaisen juttusarjan, jossa tutustumme tulevan Friday Flats- hostin Emilia Hobinin matkaan. Miten valita ja sisustaa asunto, jonka päätarkoituksena on majoittaa Friday Flats- vieraita? Tässä blogissa keskitymme tekijöihin, jotka vaikuttivat asunnon valintaan.

 

Emilia, miten otit Friday Flats- majoittujat huomioon asuntoa ostaessasi? 

"Asunnon sijainti ratkaisi ostopäätöksen. Se on ehkä tärkein kriteeri ostaessa asuntoa tulevia majoittujia varten. Jos alue ei ole optimaalinen liikenneyhteyksien ja palvelujen suhteen, ei asunto tule houkuttelemaan ensimmäistäkään majoittujaa – ei ainakaan kohtuulliseen hintaan, joka kannattaa majoittajana. Kahden korttelin päässä oleva Sörnäisten metroasema toimii hyvänä kiintopisteenä esimerkiksi lentokentältä tultaessa. Taloyhtiön edessä olevalta pysäkiltä pääsee kymmenessä minuutissa Helsingin ydinkeskustaan ratikalla. Kahdensadan metrin päässä on vielä lisäksi linja-autopysäkki.

Alue on nopeasti noussut nuoren väen suosioon, mikä on lisännyt eri palvelujen määrää. Kalliosta löytyy esimerkiksi ravintolat Sandro ja Lemon Grass, jotka molemmat ovat hyvin suosittuja ravintoloita Helsingissä. Lähistöllä on myös paljon viihtyisiä pikku kahviloita, mutta toistaiseksi ei vielä löydy aamupalaa tarjoavaa kahvilaa. Siinäpä oiva idea jollekin." 

 

Tuore asunnonomistaja täällä hei!

 

Miksi päädyit ostamaan nimenomaan yksiön?

"Ensiasunnon ostajan rajoitteista huolimatta yksiön hankkiminen on kannattavinta. Se voi parhaimmillaan tarjota laadukasta majoittumista pienellä budjetilla matkaaville, mikäli kokonaisuus on suunniteltu hyvin. Lähtökohtana koko projektille oli se, että yksiöön pystytään majoittamaan mahdollisimman monta ihmistä. Neljä henkilöä yhdessä tilassa saattaa kuulostaa paljolta, mutta hyvin organisoitu remontti on avaintekijä onnistumisessa. Onhan hotellihuoneessakin usein yksi parisänky ja kaksi lasten vuodetta."

 

Asunnon lähtötilannetta - remontti alkakoon!

 

Haluaisitko tietää, miten voit vuokrata kotiasi, kun olet poissa?

Jätä sähköpostisi ja kerromme sinulle:

  • Miksi sinun kannattaisi kokeilla lyhytaikaisvuokrausta
  • Miten voit tehdä rahaa asunnollasi
  • Kuinka paljon voisit tienata


Kiitos, lähetimme sinulle sähköpostia!

Pyytäisimme sinua vastaamaan vielä lyhyeen kyselyyn, jotta voimme tarjota sinulle parhaat vinkit lisätulojen tienaamiseen asunnollasi.

Nimi

Millaisen asunnon voisit vuokrata?

Mikä kuvaa sinua ja asuntoa parhaiten?

Haluan: