Olet saattanut törmätä uutisoinnissa tai kahvipöytäkeskusteluissa termeihin vertaisvuokraus ja jakamistalous. No mistä oikein on kysymys?

Nykyään kenen tahansa on helppo majoittaa loma- tai työmatkalainen omaan kotiinsa silloin, kun sitä ei itse tarvita. Jo olemassaolevan majoituskapasiteetin hyötykäyttö on ekologista, sillä kiinteää majoituskapasiteettia ei ole tarpeen rakentaa niin paljon. Lisäksi asunnonomistaja hyötyy tästä taloudellisesti ja vieras taas saa hotellia uniikimman majoituskokemuksen ja useimmiten enemmän tilaa ja aktiviteetteja kuin mitä yksittäinen hotellihuone voisi tarjota. Kun ajatellaan hyötyä vielä laaja-alaisemmin, saadaan yksityisen majoituskapasiteetin kautta fiksua majoitusta esimerkiksi projektityöläisille. Näin työvoimaa voidaan liikutella paremmin ja työ kohtaa tekijänsä. Turistien majoittaminen taas piristää matkailua ja mahdollistaa uusien palvelujen luomisen, kun majoituksen lisäksi tarvitaan esimerkiksi elämys-, ruoka- ja kuljetuspalveluja. Kuten huomaat, jakamistaloudesta hyötyvät kaikki.

Onko asunnon vuokraaminen sitten vaivalloista? 

Ei. Näin onnistut: 

1) Kirjaudu palveluun osoitteessa www.fridayflats.com. Tilin luot parissa minuutissa, kun sinulla on valmiina profiilikuva, puhelinnumero ja sähköpostiosoite ja/tai Facebook-tili.

2) Listaa kohteesi palveluumme. Jos sinulla on valmiina kuvat asunnon huoneista ja pihalta/edustalta, yksityiskohtainenkin listaaminenkin onnistuu mainiosti vartissa. Tietoja ja asunnon varustelua voit täydentää halutessasi myöhemmin.

3) Isännöi itsenäisesti tai hae Premium-palvelua. Kohteiden hyväksyminen tapahtuu parissa päivässä, minkä jälkeen voit ottaa vastaan varauksia ja vieraita. Jos haluat keskittyä isännöinnin sijaan tuottoon, tarkista meiltä, sopiiko asuntosi Premium-kohteeksi laittamalla sähköpostia veli-pekka@fridayflats.com.

 

Eihän seisoteta hyvää majoitustilaa enää tyhjillään? Laitetaan yhdessä sinunkin kotisi tienaamaan.