Lue tästä uusi artikkeli siitä miten Premium-malli tekee vertaisvuokrauksesta helpompaa kuin koskaan.

Friday Flats-alustan perimmäinen tarkoitus on kannustaa ihmisiä vuokraamaan asuntojaan toisilleen. Hotellit eivät vastaa jokaiseen majoitustarpeeseen - esimerkiksi perheellisten on miellyttävämpää yöpyä omakotitalossa kuin pienessä hotellihuoneessa, jossa ruoanlaitto on mahdotonta. Lisäksi hotellien majoituskapasiteetit ovat etenkin pienissä kaupungeissa rajallisia. Suurien tapahtumien aikana sekä projektityöporukoiden saapuessa kaupunkiin, on huutava pula vapaista asunnoista. Matkailukulttuuri on muutenkin läpikäymässä aikamoista murrosta - turistikohteiden sijasta matkailijat haluavat kokea uuden kulttuurin mahdollisimman autenttisesti. Tällöin yöpyminen paikallisen kotona on rikkaampi vaihtoehto kuin pakettimatkaan kuuluva valmismajoitus. Parhaimmillaan hostit viettävät vieraidensa kanssa aikaa.

Vertaisvuokraushan ei ole itsessään täysin tuore trendi, vaikka sana saattaakin olla osalle vielä hieman hämärän peitossa. Pelkistetysti kyse on siitä, että hyödykkeiden käyttöarvo nähdään omistusta tärkeämpänä. Voit esimerkiksi vuokrata naapurisi autoa, sillä satunnaista käyttöä ajatellen oman ostaminen ei ole järkevää. Teknologia on skaalauttanut toimintaa, sillä erilaisten nettialustojen kautta ventovieraat voivat harjoittaa vuokraustoimintaa keskenään ja saatavuudesta on helpompi pitää kirjaa. Tähän ajatukseen perustuu myös asuntomarkkinoilla Friday Flats ja sen kilpailijat kuten Airbnb tai Homeway.

Miten Friday Flats sitten eroaa kilpailijoistaan?

Perinteiset vertaisvuokraussivustot mahdollistavat sen, että hyödykkeen tarjoaja ja tarvitsija pääsevät kohtaamaan. Friday Flatsissa kyse on siitä, että asunnonomistaja voi tarjota asuntoaan tai mökkiään vuokralle ja matkailija taas saa runsaat valikoimat lomayöpymispaikan etsimiseen. Paljon tarvetta on nykyään myös työkomennuksen aikaiselle majoitukselle. Friday Flats on alustana täysin ilmainen ja hostilta veloitetaan palvelumaksu 2 % majoituksen kokonaissummasta.

Friday Flats on tunnistanut, että asunnonomistajilla on usein kynnys vuokrauksen suhteen yksinkertaisesti ajanpuutteen takia. Voi olla myös, että omistaja lähtee ulkomaille, eikä pysty huolehtimaan majoitusten välissä tapahtuvasta siivouksesta ja avainten luovutuksesta uudelle vieraalle. Tähän tarpeeseen Friday Flats tarjoaakin Premium-mallia, jonka myötä asunnon omistajan ei tarvitse huolehtia mistään asunnon vuokraukseen liittyvästä rutiinista. Palvelu soveltuu kannattavuudeltaan parhaiten vähintään muutaman kuukauden mittaisiin ajanjaksoihin. Sopimus mahdollistaa sen, että asunnossa asuu itse välillä. Tärkeintä on ilmoittaa etukäteen päivät, joille Friday Flatsin myynti voi etsiä majoittujia. Toiminta tapahtuu yhteistyössä majoitusammattilaisen Forenomin kanssa. Voit siis huoletta lähteä itse lomalle ja antaa ammattilaisten huolehtia vieraistasi. Kun tulet kotiin, asuntosi on parhaassa tapauksessa siistimpi kuin lähtiessäsi ja tilillesi on ropissut tuottoa. Kuulostaa hyvältä, eikö? Ota yhteyttä veli-pekka@fridayflats.com, mikäli haluat Premium-mallin mukaisen tuottoarvion asunnostasi.