Mahdollisuuksia, vaihtoehtoja, valintoja. Älä tyydy liian vähään. Koe, kokeile, ansaitset vain parasta. Poistu mukavuusalueeltasi.

Nykyaika on täynnä superlatiiveja ja yliyrittämisestä voi tulla stressi. 90-luvulla saattoi olla ylpeä lomaosakkeesta Katinkullassa tai siitä, että oli varaa lähteä perheen kanssa viikoksi Kanarialle pakettimatkalle. On varmasti monien kulttuuristen tekijöiden sekä sosiaalisen mediankin syy, että perusjutut eivät enää tunnu miltään. Miltä oma loma turistirysässä maistuu siihen verrattuna, että naapuri julkaisi juuri albumillisen kuvia vuoden mittaiselta maailmanympärimatkaltaan? Mikäli ei ole mahdollisuutta irrottautua töistä ja lähteä matkaan repun kanssa, on vähintäänkin oletettavaa että määränpäässä odottaa viiden tähden luksushuvila, oma hovimestari sekä kokki.

Matkailua voi helposti verrata rakkauteen, sillä siinä unohtuu helposti omat preferenssit, kun yhteiskunnan odotukset painavat päälle. Onko minulle tärkeintä pystyä käymään jokaisessa maassa vai nautinko kuitenkin enemmän siitä, että pääsen lomalle kohteeseen, joka on tullut vuosien aikana toiseksi kodikseni? Oma rakas tuikitavallinen kumppanikin saattaa kuulostaa tylsältä, kun alkaa vertailla omaa suhdetta julkkisten rakkauden täyteiseen somepaistatteluun.

Vertailuun ja siitä syntyvään kateuteen syyllistyy helposti itse kukin. Kauniit kuvat ja sitäkin paremmin kirjoitetut sometarinat leikkivät julmaa peliään todellisuudentajumme kanssa. Vaikka kuinka haluaisimme nähdä kiillotetun somekuvan tai kahvihuone-egoilujen taa, saatamme sortua siihen, että oma elämä tuntuu ajoittain mitättömältä.

Vaihtoehtoja kohtaan voi kuitenkin ehkä opetella inhimillisemmän suhtautumistavan. Entä jos lakkaisinkin etsimästä sitä parasta vaihtoehtoa sen sijaan, että käyttäisin intuitiivista päättelyä – mikä tuntuu oikeasti itselle hyvältä? Pystyisin myöntämään, että minulle on tärkeämpää helppous ja mukavuus kuin benji-hyppy ja laitesukellusmatkat. Ja olemaan ylpeä siitä. Minusta. Ja meidän perheen identiteetistä.

Rohkeus ja vahvuus nykypäivänä on itsensä olemista silläkin uhalla, että se ei ole joka mittapuulla aina parasta ja hienointa. Onnellisuus ei kuitenkaan rakennu superlatiiveille, vaan kyvylle olla itselleen uskollinen. Tehdään oman näköisiä valintoja.

 

Haluaisitko tietää, miten voit vuokrata kotiasi, kun olet poissa?

Jätä sähköpostisi ja kerromme sinulle:

  • Miksi sinun kannattaisi kokeilla lyhytaikaisvuokrausta
  • Miten voit tehdä rahaa asunnollasi
  • Kuinka paljon voisit tienata


Kiitos, lähetimme sinulle sähköpostia!

Pyytäisimme sinua vastaamaan vielä lyhyeen kyselyyn, jotta voimme tarjota sinulle parhaat vinkit lisätulojen tienaamiseen asunnollasi.

Nimi

Millaisen asunnon voisit vuokrata?

Mikä kuvaa sinua ja asuntoa parhaiten?

Haluan: