Oman kodin vuokraus matkailijoille on tarjonnut vaivattoman tulonlähteen jo pitkään ja trendi on voimistunut Suomessakin. Aina tarvittua aikaa vuokraustoiminnan pyörittämiseen ei kuitenkaan ole. Helsingin Sanomat kirjoittaa tuoreessa artikkelissaan, kuinka entinen yrittäjä Mari Tikkanen vaihtoi uraa ja rupesi Suomen ensimmäiseksi Airbnb-ammattilaiseksi. 

"Käytännössä se on vähän kuin asunnon välittämistä: Tikkanen hoitaa kodin kuvaamisen, Airbnb-ilmoituksen tekemisen, vieraiden emännöinnin ja siivoamisen vierailun jälkeen. Hänellä on kymmenkunta kohdetta, joista osan hän on myös kalustanut varta vasten Airbnb-asunnoiksi." (HS 09/2016)

 

Vuokraa asuntosi

 

Friday Flats - täyden palvelun vuokraussivusto 

Tikkanen on tunnistanut saman markkinaraon kuin mihin Friday Flatsin liiketoimintamalli perustuu. Moni ihminen on valmis vuokraamaan asuntonsa, kunhan joku muu hoitaa vuokraukseen liittyvät velvoitteet kuten siivoamisen ja avaintenluovutuksen. Friday Flatsin menestyksen avain on yhteistyö Forenomin kanssa, joka on vuosia hoitanut ammattimaisesti huoneistojen vuokrauksen. Forenomilla on siivous- ja huoltohenkilöstön lisäksi aktiivinen myyntikoneisto, joka mahdollistaa myös paremman käyttöasteen saavuttamisen vuokra-asunnossa.

"Friday Flatsiin voi laittaa Airbnb:n kaltaisesti itse asuntonsa vuokralle ja hankkia näin vieraan asuntoonsa. Tällöin asunnonomistaja saa ilmaisen markkinapaikan käyttöönsä, mutta menekki perustuu paljolti asuntoilmoituksen houkuttelevuuteen. Meidän Premium-kohteet sen sijaan tulevat suoraan Forenomin myyntiin, mikä tarkoittaa että yksityisten asunnonomistajien kohteita tarjotaan jo olemassaolevalle asiakaskunnalle", kommentoi Veli-Pekka Pulkkinen Friday Flatsilta.

Toisin sanoen Friday Flats on ainoa vertaisvuokraussivusto, jolla on myös myyntiorganisaatio käytössään. 

Friday Flats Premium

Palvelu sieltä täältä vai kaikki saman katon alta?  

Vertaisvuokraustoiminnan oheen on kehitetty paljon yksittäisiä lisäpalveluja kuten varauskalenterien hallinnointityökalu, joka auttaa asunnonomistajaa pysymään kärryillä eri sivustoilla tehdyistä varauksista. Lisäksi on tarjolla erinäisiä siivous- ja avaintenluovutuspalveluita. Friday Flatsin etu on kuitenkin siinä, että Premium-asiakkaana asunnonomistaja tekee sopimuksen vain yhteen paikkaan ja saa kaikki palvelut saman katon alta. Voit esimerkiksi lähteä lomalle ja jättää avaimesi Friday Flatsille. Asuntoon majoitetaan poissaollessasi vieras ja tullessasi takaisin sinua odottaa juuri siivottu asunto ja jopa tuhat euroa rahaa.

Lue tästä uusi artikkeli siitä miten Premium-malli tekee vertaisvuokrauksesta helpompaa kuin koskaan.

Laita tästä asuntosi vuokralle tai kysy Premium-mallista veli-pekka@fridayflats.com