Edellisessä tämän juttusarjan postauksessa kerroimme, mitkä tekijät vaikuttivat Emilia Hobinin asunnon ostoon, kun aikomuksena on majoittaa Friday Flats-vieraita. Tässä blogissa keskitymme vuorostaan sisustamiseen. Emilia Hobin on itse sisustussuunnittelija, joten tässä olkaa hyvä: sisustusvinkit suoraan ammattilaiselta!

  1. Ole oman kotisi sisustussuunnittelija. 

Sijoitusasunnon sisustamisessa kannattaa muistaa, että oma tyylitaju ei aina palvele majoitusmarkkinoilla. Kannattaakin suhtautua asunnon sisustusprojektiin samalla mentaliteetilla, jota sisustussuunnittelijat joutuvat käyttämään työssään. "Sisustussuunnittelijana on pakko pystyä geneeriseen tyyliin. Vaikkakin oma tyyli pääsisi jossakin määrin esiin, on tyylin silti miellytettävä yleisellä tasolla. Tärkeintä on suunnitella tarpeeksi rauhallinen ja selkeä kokonaisuus, jossa on kuitenkin jokin juju. Omia perintökoristeita ei ehkä kannata kovinkaan paljoa laittaa esille, sillä niillä ei ole mitään tunnearvoa tuntemattomille, eikä ne välttämättä tästä syystä säily hyvänä", Emilia neuvoo.

Lisäksi on hyvä pohtia käytännöllisyyttä siivouksen kannalta. Onko kokovalkoinen sisustus kaikista säilyvin? Kannattaisiko sohvan ostossa maksaa muutama satanen enemmän siitä, että sen päällinen on vaihdettava tai pinta on pesunkestävää? Lasipöytä saattaa näyttää kuvassa hienolta, mutta sormenjälkiä hinkatessa jokaisen vieraan jälkeen, saatat tulla toisiin aatoksiin. Kylpyhuoneen laatoissa ja niiden sauma-aineessa tummempi sävy mahdollistaa sen, ettei juuriharja ole kädessäsi joka kuukausi.

 

Näin se homma käy, kun on osaavia miehiä asialla.
Näin se homma käy, kun on osaavia miehiä asialla.

  1. Valitse jokin elementti, jonka ympärille sisustus rakentuu.  

Emilia käytti kokonaisen viikon oikean tapetin valintaan. Ottaen huomioon, että remontti toteutettiin tiukan työaikataulun ohessa omalla vapaa-ajalla, on tämä varsin suuri panostus. "Kävin läpi valehtelematta tuhansia tapetteja, ennen kuin löysin täydellisen. Tarkoitus oli löytää näyttävä tapetti, jota käytettäisiin vain vähän. Moni pelkää erikoisten ja etenkin värikkäiden kuosien käyttämistä, mutta tehosteseinän vau-efekti perustuu nimenomaan siihen, että tapetti tai maalattu pinta luo riittävästi kontrastia. Koko muu sisustus voidaan tasapainottaa tehosteseinän värien pohjalta, niin että lopputulos on hyvinkin harmoninen", Emilia kertoo vankalla kokemuksella rintaäänellä.

Kun asunnon sisustuksessa on selkeä tyyli, on sitä myös helpompi markkinoida. Yritä miettiä kohdeyleisösi tarkkaan sen mukaan, missä asunto sijaitsee, kuinka monta majoittujaa sinne mahtuu, mikä on hintaluokka ja niin edelleen. Mitä suurempi asunto, sen oletetumpaa on, että sinne hakeutuvat perheet. Lapsiystävällisyys kannattaa tällöin ottaa huomioon. Meluisan kadun varrella sijaitseva keskustayksiö sen sijaan ei todennäköisimmin ole perheellisen ykkösvalinta, joten voit kiinnittää huomiota enemmän moderniin sisustukseen kuin esimerkiksi syöttötuolin hankintaan.

 

Lontoosta tilattu tapetti toimi koko sisustussuunnitelman pohjana.
Lontoosta tilattu tapetti toimi Emilian sisustussuunnitelman pohjana.

  1. Huomioi majoittujien määrä sisustaessasi asuntoa. 

Ensiasunnon ostajan rajoitteista huolimatta, yksiön hankkiminen on kannattavin. Se voi parhaimmillaan tarjota laadukasta majoittumista pienellä budjetilla matkaaville, mikäli kokonaisuus on suunniteltu hyvin. Yksiön mahdollisuudet majoittaa mahdollisimman monta matkaseuralaista mukavasti oli Emilialla koko projektin lähtökohta. Hän halusi pystyä majoittamaan vähintään neljä henkilöä yhteen pieneen tilaan mukavasti. "Majoittujien määrä tulee ottaa huomioon makuupaikkojen lisäksi myös esimerkiksi ruokapöydän tuolien sekä astiaston määrässä. Mikäli huomaat, että kokonaisuudesta tulee liian raskas, kannattaa tällöin olla realistinen ja vähentää huonekaluja. Avara yksiö kahdelle on kuitenkin viime kädessä myyvempi ratkaisu kuin täyteen ahdettu yksiö neljälle", Emilia muistuttaa.

 

Yksi tuoli olohuoneessa ei ehkä riitä, jos markkinoit asunnon soveltuvan neljälle.
Yksi tuoli olohuoneessa ei ehkä riitä, jos markkinoit koko perheen asuntoa.

 

  1. Laatu korvaa määrän huonekaluissa. 

Koska et sisusta asuntoasi itsellesi, saattaa halvimpien kalusteiden hankkiminen tuntua houkuttelevalta. Muista kuitenkin, että tulee kalliiksi pitkässä aikajuoksussa korjata tai uusia rikkinäisiä huonekaluja. Erityisesti sängyt, tuolit ja sohvat ovat huonekaluja, joiden tulee kestää ihmisten painoa ja ne joutuvat näin kovallekin kulutukselle. Sen sijaan yöpöydät tai lipastot eivät naarmuuntumisen lisäksi juurikaan kulu: näissä voit siis hyvällä omatunnolla säästää. Yksityiskohtien kuten astiaston laadussa sekä vaikka shampoon hinnassa kannattaa pitää järki päässä. Mikä on asuntosi profiili? Jos tarjoat kustannustehokasta perusmajoitusta, ei kukaan oleta saavansa Iittalan astioita. Sen sijaan jos hintapyyntösi on 300 euroa yöltä ja asunnon yleisilme hohkaa luksusta, ei vieraasi välttämättä odota näkevänsä markettikulhoja ja halvinta mahdollista suihkusaippuaa.

 

Musta nahkasohva on tyylikäs valinta, joka antaa ilmettä koko asuntoon ja kestää käyttöä.
Musta nahkasohva on tyylikäs valinta, joka antaa ilmettä koko asuntoon ja kestää käyttöä.

 

Katso tästä miltä Emilian valmis asunto näyttää!

Haluaisitko tietää, miten voit vuokrata kotiasi, kun olet poissa?

Jätä sähköpostisi ja kerromme sinulle:

  • Miksi sinun kannattaisi kokeilla lyhytaikaisvuokrausta
  • Miten voit tehdä rahaa asunnollasi
  • Kuinka paljon voisit tienata


Kiitos, lähetimme sinulle sähköpostia!

Pyytäisimme sinua vastaamaan vielä lyhyeen kyselyyn, jotta voimme tarjota sinulle parhaat vinkit lisätulojen tienaamiseen asunnollasi.

Nimi

Millaisen asunnon voisit vuokrata?

Mikä kuvaa sinua ja asuntoa parhaiten?

Haluan: