Kun omaa asuntoa vuokrataan ensimmäistä kertaa, saattaa sopivan yöhinnan miettiminen aiheuttaa päänvaivaa. Forenomin aluemyyntipäällikkö Sami Viitala antaa Friday Flats-hosteille kolme ammattilaisen vinkkiä. 

  1. Kartoita markkinatilanne. Mieti, että Pertti ja Marjatta ovat tulossa viikonlopuksi Tampereen keskustaan. Mitkä olisivat heidän vaihtoehtonsa, jos sinun asuntoasi ei olisi tarjolla? Mieti, miksi he eivät välttämättä menisi hotelliin, vaan haluaisivat vuokrata juuri sinun asuntosi? Yksityisten "kilpailijoiden" hintatason näet helposti Friday Flats-sivustolta niin, että haet paikkakuntasi tarjontaa niillä päivämäärillä, kun aiot asuntoasi vuokrata. Hotellien hintatason puolestaan selvität soittamalla ja kysymällä asiakaspalveluun.
  2. Erottaudu. Ihmiset ovat lähtökohtaisesti kyllästyneitä hotelleihin. On paljon mielekkäämpää valmistaa itse omat ateriat vuokra-asunnon keittiössä ja nauttia perhemajoituksessa runsaista neliöistä. Tarjoamasi majoitus saattaa jo lähtökohtaisesti olla monelle matkaajalle hotellia parempi vaihtoehto. Pohdi kuitenkin, olisiko jotakin millä voisit erottautua lisää? Haluaisitko tarjota henkilökohtaisen kaupunkikierroksen ja paikallisen vinkit ravintolan valintaan? Tai onko asuntosi sisustus kaupungin uniikein? Tuo asuntosi paras puoli esille jo otsikossa.
  3. Huomioi sesonki. Urheilutapahtumien ja festivaalien aikana sijainti nousee asunnon varustelua tai tyyliä keskeisemmäksi seikaksi. Muista että majoituskapasiteetti on suurissakin kaupungeissa rajallinen ja hintaa voi rohkeasti tuplata tai triplata suhteessa hiljaisempaan sesonkiin. Ylilyönnit vältät sillä, että seuraat muiden majoituksentarjoajien hinnoittelua jatkuvasti.

 Selaa tästä oman alueesi majoitustarjontaa. 

Haluaisitko tietää, miten voit vuokrata kotiasi, kun olet poissa?

Jätä sähköpostisi ja kerromme sinulle:

  • Miksi sinun kannattaisi kokeilla lyhytaikaisvuokrausta
  • Miten voit tehdä rahaa asunnollasi
  • Kuinka paljon voisit tienata


Kiitos, lähetimme sinulle sähköpostia!

Pyytäisimme sinua vastaamaan vielä lyhyeen kyselyyn, jotta voimme tarjota sinulle parhaat vinkit lisätulojen tienaamiseen asunnollasi.

Nimi

Millaisen asunnon voisit vuokrata?

Mikä kuvaa sinua ja asuntoa parhaiten?

Haluan: