Perinteinen ajatus asuntosijoittamisesta liittyy siihen yhtälöön, jossa ihmisellä on oman asuntonsa lisäksi varaa ostaa myös sijoitusasunto. Tätä sitten tarjotaan vuokralle, mistä asunnonomistajan tilille kertyy tasaisen varmaa rahavirtaa. Ei verrattavissa osakeanteihin, mutta toisaalta riskikin on matala.

Nykyään hyödykkeitä jaetaan uudenlaisella tavalla, eikä omistus ole enää ykkösprioriteetti. Esimerkiksi Airbnb:n tai Friday Flatsin kaltaisten alustojen kautta kuka tahansa voi vuokrata omaa asuntoaan, silloin kun ei sitä itse tarvitse. Toki edelleenvuokraussopimus täytyy olla laadittuna, mikäli on itse vuokralaisena asunnossaan. Vertaisvuokraussivustot mahdollistavat myös korkeamman tuottopotentiaalin sijoitusasunnoille - sen sijaan että pidät pitkäaikaista vuokralaista, voit hinnoitella asuntoa sesongin mukaan ja kääriä näin korkeammat tuotot.

Jos et halua nähdä vaivaa, voit ulkoistaa vuokraukseen liittyvät toimet yrityksen hoidettaviksi. Friday Flats mahdollistaa tällaisen Premium- mallin, jossa asuntosi vuokrausta pyörittävät alansa ammattilaiset ja sinun huolehdittavaksi jää vain saatavuusaikojen ilmoittaminen.

Seuraavassa kaaviossa havainnollistuu pitkäaikaisen vuokrasuhteen ero lyhytaikaiseen vuokraukseen.

Asuntosijoittamisen tuottomallit

Lyhytaikainen vuokraus mahdollistaa korkeammat tuotot.

Lyhytaikaisen vuokrauksen etuna on sen korkean tuottomarginaalin lisäksi se, että voit käyttää myös itse asuntoasi tai kesämökkiäsi. Moni saattaa ajatella, että "kuka nyt minun asunnossani haluaisi yöpyä - eihän se ole mikään hotelli". Asuntojen tarve työmatkojen ja esimerkiksi festivaalien aikana on kuitenkin huutava ja usein sijainti on vuokrausperusteena asunnon toiminnallisuuksia merkittävämpi. Kokeile ihmeessä millaista kysyntää asunnollesi voisi olla. Ilmoitus ei maksa mitään!

Haluaisitko tietää, miten voit vuokrata kotiasi, kun olet poissa?

Jätä sähköpostisi ja kerromme sinulle:

  • Miksi sinun kannattaisi kokeilla lyhytaikaisvuokrausta
  • Miten voit tehdä rahaa asunnollasi
  • Kuinka paljon voisit tienata


Kiitos, lähetimme sinulle sähköpostia!

Pyytäisimme sinua vastaamaan vielä lyhyeen kyselyyn, jotta voimme tarjota sinulle parhaat vinkit lisätulojen tienaamiseen asunnollasi.

Nimi

Millaisen asunnon voisit vuokrata?

Mikä kuvaa sinua ja asuntoa parhaiten?

Haluan: