R-kioski tiedottaa avanneensa uuden avainpalvelun, joka mahdollistaa turvallisen avaintenluovutuksen. Palvelu soveltuu hyvin erityisesti asuntoansa vuokraavien tarpeisiin, kuten Friday Flatsin asunnon omistajalle.

Näin vierasta ei välttämättä tarvitse vastaanottaa henkilökohtaisesti, mikä auttaa aikataulujen yhteensovittamisessa. Erityisesti jos itse on lähdössä kodin vuokrauksen ajaksi reissuun, on helpottavaa tietää, että saapuva vieras saa noudettua avaimet läheltä luotettavalta taholta.

Mikä neuvoksi, jos lähistöltä ei löydy R-kioskia?

Mikäli avaintenluovutus tuntuu vaivalloiselta, turvattomalta tai lähistöltä ei satu löytymään R-kioskia, on tarjolla muitakin vaihtoehtoja. Voit asennuttaa esimerkiksi kotioveesi teräksisen avainpiilon tai turvakotelon, joka toimii numerolukolla. Valittuasi oikean numeroyhdistelmän kotelo avautuu ja saat sen sisältä avaimen.

Toinen ratkaisu avaintenluovutuksen välttämiseen on älylukko, jonka eri muodot kehittyvät kaiken aikaa. Koodilla toimivia lukkoja on käytetty esimerkiksi Forenomin Aparthotelleissa jo vuodesta 2009. Asiakkaat ovat olleet mielissään kännykkään saapuvasta ovikoodista, joka poistaa odotteluajan vastaanottotiskillä. Myös checkout on kätevää, sillä kotimatkan voi aloittaa juuri silloin, kun siltä tuntuu eikä avainten palautukseen mene ylimääräistä aikaa. Älylukkoja on markkinoilla paljon erilaisia: osa avautuu kulkuluvalla tai esimerkiksi kännykällä.

Oletko itse käyttänyt erilaisia avaintenluovutuspalveluita? Entä ovatko älylukot tulleet tutuiksi?