Helsingin Sanomat raportoi, kuinka helsinkiläinen jää paljosta paitsi asumiskulujen takia. Ulkona syöminen, matkailu, kauneudenhoito, kahvilakäynnit, pienyrittäjien tukeminen, vaatekaupat. Esimerkiksi niihin menisivät helsinkiläisten rahat, jos asuminen pääkaupungissa tulisi nykyistä halvemmaksi.

Pellervon taloustutkimuksen (PTT) tuoreen selvityksen mukaan hintojen kallistuminen jatkuu. PTT ennustaa asumismenojen kasvavan Suomessa keskimäärin 2,8 prosenttia vuosina 2016–2018.

Muutto maalle vai jokin muu ratkaisu?

Mikäli puolet palkasta menee asumiseen ja elintaso tuntuu näin matalalta, tulee ensimmäisenä mieleen kaksi vaihtoehtoa: muuttaako pienemmälle paikkakunnalle vai hankkiako jotakin lisätuloa oman työn ohessa? Ensimmäinen vaihtoehto ei välttämättä ole realistinen, mikäli työt pitävät Helsingissä ja tunnin työmatka lähikunnasta ei kiinnosta. Lisätulon tekeminen taas usein vie harrastuksille ja perheelle tarkoitetun vapaa-ajan.

Helppo tapa ansaita rahaa on laittaa oma kotinsa vuokralle, silloin kun on itse poissa sieltä. Jokaisella tulee niitä viikonloppuja, jolloin ollaan risteilyllä tai esimerkiksi sukulaisten luona kylässä. Miksi siis jättää asunto tyhjilleen, kun voi tienata merkittävän määrän rahaa kutsumalla turistin tai työmatkalaisen kotiinsa?

Taskurahaa vai kuukausipalkan tuplausta? 

Oman kodin vuokraamisesta saatava tulo riippuu luonnollisesti asunnon koosta, kunnosta ja sijainnista. Esimerkiksi Helsingin keskustassa voi kuitenkin helposti tienata 500 euroa viikonlopusta, ihan peruskuntoisella kaksiollakin. Mitä pidempään esimerkiksi lomamatka kestää, sitä suurempi tulokin toki on. Muutamasta viikosta voi jo saada saman verran rahaa kuin mitä omaan lomamatkaan menee!

Oman kodin vuokraaminen ei sinänsä ole uusi ilmiö, sillä esimerkiksi Airbnb on mahdollistanut vertaisvuokrauksen jo pidempään. Nyt kuitenkin myös niiden asunnonomistajien, jotka eivät itse ehdi huolehtia vuokrauksesta, on mahdollista saada lisätienestiä. Friday Flats huolehtii siivouksesta, avaintenluovutuksesta sekä asunnon myymisestä. Asunnonomistaja voi olla näin vaikka toisessa maanosassa ja saada rahaa kirjaimellisesti tekemättä mitään. Kuulostaa hyvältä, eikö?

Lue tästä miten Premium-malli tekee vertaisvuokrauksesta helpompaa kuin koskaan.