Pääkaupunkiseudun majoitusmarkkinoilla on nyt ruuhkaa. Elokuu on vielä lomailijoille vilkasta matkustuskautta, minkä lisäksi opiskelijat taistelevat asunnoista pääsykoetulosten julkistamisen jälkeen. Kaikki eivät ehdi saada pitkäaikaista asuntoa heti lukuvuoden alkuun, joten väliaikaisistakin ratkaisuista on huutava pula. Uusi opinahjo saattaa olla toisella puolella Suomea, joten junalla reissaaminen ei välttämättä tule kysymykseen.

Forenomin vuokrauspäällikkö Jaakko Ihalainen kommentoi seuraavasti: ”Asuntojen löytäminen asiakkaidemme tarpeisiin on tällä hetkellä kiven takana. Tarvitsemme apua yksityisiltä asunnonomistajilta, sillä oma kapasiteettimme on käytetty. Toivommekin, että saamme kaikki edes osittain tyhjänä seisovat asunnot niitä tarvitseville.”

Laita asuntosi vuokralle netissä

Forenom osti keväällä 2016 Friday Flats-verkkoalustan, jonka kautta on helppo ilmoittaa oma asuntonsa vuokralle. Sivustolle pääset tästä. Lyhytaikaisvuokra voi tarkoittaa kaikkea yhdestä yöstä viikonloppuun, viikkoon tai vaikka vuoteen. Kynnys on kuitenkin selkeästi matalampi, sillä asuntoa ei tarvitse luovuttaa vuokrauskäyttöön pidemmäksi aikaa kuin miten itselle parhaiten sopii.

”Nyt on erittäin hyvä hetki laittaa oma asunto vuokralle, sillä kysyntä on huipussaan”, Ihalainen kertoo. Ilmoituksen tekeminen ei maksa mitään ja asunnonomistaja saa itse päättää, mitkä varaukset hän ottaa vastaan. Toisin sanoen, jos suunnitelmat muuttuvat sen suhteen, milloin asunto on vapaana, tästä ei tarvitse kantaa huolta.

Lomakassa kasaan helposti

Oman kodin vuokraamisesta saa helppoa lisätienestiä. Esimerkiksi perustasoisesta kolmiosta voi hyvin pyytää sadan euron yöhintaa. Kahden viikon majoituksesta jää täten verojen jälkeen pyöreästi tuhat euroa käteen. Oman loman voi siis rahoittaa niin, että kutsuu vieraan kotiinsa matkansa ajaksi. Riippuen asunnon sijainnista ja laadusta, hinnoittelu voi olla korkeakin. Sivuston tarkoituksena on kuitenkin tarjota asuntoja laidasta laitaan, sillä niiden tarve vaihtelee kokemuksellisesta lomamatkailusta opiskelijoiden tai työmatkailijoiden majoitukseen.

Lue tästä miten Premium-malli tekee vertaisvuokrauksesta helpompaa kuin koskaan.