Oman asunnon vuokraus matkailijoille on yleistynyt varsinkin korkean sesongin aikana. Friday Flats ja esimerkiksi Airbnb ovat helppoja palveluita kotimajoitusta ajatellen.

Asunnon omistajat miettivät usein naapureiden tai taloyhtiön suhtautumista lyhytaikaiseen vuokraukseen. Yksi useimmin esitetyistä kysymyksistä onkin: Voiko taloyhtiö estää vuokrauksen Friday Flatsin kautta?

Patentti- ja rekisterihallitus sekä Markkinaoikeus ovat äskettäin ottaneet kantaa asiaan. Oman asunnon vuokraus on sallittua ja omistajalla on oikeus tarjota asuntoa vuokralle myös verkkopalvelun kautta. Markkinaoikeuden päätös on selkeä kannanotto lyhytaikaisen vuokrauksen ja kotimajoituksen puolesta.

Friday Flats suosittelee kuitenkin asunnon omistajille vuoropuhelua naapureiden ja taloyhtiön kanssa. Mahdolliset ennakkoluulot tai virheelliset käsitykset saa todennäköisesti oikaista kertomalla avoimesti, miksi ja millaisia vieraita majoittaa.

Majoittajan on tärkeää laatia ohje majoittujille, jossa kerrotaan asunnon varustelusta ja taloyhtiön säännöistä. Säännöt koskevat myös asunnossa majoittuvia vieraita. Vieraat eivät saa aiheuttaa häiriötä naapureille asunnossa tai yhteisissä tiloissa.

Kotitalolehti kirjoitti aiheesta sivuillaan:
Kotitalolehden artikkeli