Viime aikoina on ollut paljon uutisotsikointia siitä, kuinka turismi on kasvamassa Suomessa. Nyt ilmiö saa kuitenkin täysin uudet mittasuhteet, kun maailman suurin verkkokauppa Alibaba haluaa tuoda 50 000 kiinalaisturistia Rovaniemelle 2017. Alibaban markkinointijohtaja Chris Tung kommentoi Helsingin Sanomille:

”Voisimme tuoda koko Suomeen jopa miljoona turistia, mutta käyttäjäkokemus kärsisi. Olen tosissani. Markkinointijohtajana tiedän, että se olisi meille mahdollista, mutta ei viisasta. 50 000 pelkästään Rovaniemen seudulle on kuitenkin toteutettavissa, kunhan teemme yhteistyötä paikallisten toimijoiden kanssa."

Kuka majoittaa kiinalaiset? 

Rovaniemellä on 60 000 asukasta, joten 50 000 turistin majoitus voidaan nähdä vähintäänkin haastavana. Matkailusta syntyvät tulot mahdollistavat varmasti tulevina vuosina uusia investointeja myös majoitustiloihin, mutta ensi vuodelle kiinteää majoituskapasiteettia ei vielä ole riittävästi. Friday Flatsin johtaja Veli-Pekka Pulkkinen kehottaakin hyötykäyttämään paremmin jo olemassaolevat tilat.

"Meillä on päivittäin tyhjillään seisovia koteja ja mökkejä, joita ei aina itse tarvita kun ollaan vaikka kaverin luona, työ- tai lomareissulla. Ihmiset eivät välttämättä ole tulleet ajatelleeksi, että omaakin kotia voi vuokrata, ei pelkästään sijoitusasuntoa. Lyhytaikainen vuokraus on sitä paitsi korkeatuottoisinta."

#suominousuun

Kiinalaisturistien saapumisesta hyötyy moni taho: mm. yksityiset asunnonomistajat, jotka tarjoavat kotinsa lyhytaikaisesti vuokralle, lentoyhtiöt, paikalliset ravintoloitsijat, käsityöläiset ja kauppiaat. Mitä paremman kokemuksen voimme tarjota näille kiinalaisille ensi vuonna, sitä enemmän turismia meille virtaa jatkossakin. On siis tärkeää, että tämä tilaisuus käytetään hyvin emmekä joudu rajoittamaan majoituspulan takia turismin määrää.

Haluaisitko kuulla lisää siitä, miten voisit itse osallistua talkoisiin? Käy osoitteessa www.fridayflats.com ja kokeile, kuinka helppoa on ilmoittaa oma asunto vuokralle. Mikäli et ehdi huolehtimaan vieraiden välillä siivouksesta ja avaintenluovutuksesta, ota yhteyttä veli-pekka@fridayflats.com, niin selvitämme voisiko juuri sinun asunnostasi tehdä Premium-kohteen, jota ammattilaiset pyörittävät.

 

Haluaisitko tietää, miten voit vuokrata kotiasi, kun olet poissa?

Jätä sähköpostisi ja kerromme sinulle:

  • Miksi sinun kannattaisi kokeilla lyhytaikaisvuokrausta
  • Miten voit tehdä rahaa asunnollasi
  • Kuinka paljon voisit tienata


Kiitos, lähetimme sinulle sähköpostia!

Pyytäisimme sinua vastaamaan vielä lyhyeen kyselyyn, jotta voimme tarjota sinulle parhaat vinkit lisätulojen tienaamiseen asunnollasi.

Nimi

Millaisen asunnon voisit vuokrata?

Mikä kuvaa sinua ja asuntoa parhaiten?

Haluan: